Je bent hier :

071108 - Week van de smaak

'Koken voor starters'

KAV en KAJ West-Vlaanderen slaan hiervoor de handen in mekaar met een cursus (lanceeravond 13 november en vijf lessen) in Roeselare. 

Proeven in Wevelgem

De cursus ‘koken voor starters’ loopt al in Wevelgem, één keer per maand, van 22.09.08 tot en met 19.01.2009. We mochten er proeven van lekkere ajuinsoep en een kipfilet met honingglazuur, en zagen er een wokschotel (mie) met scampi’s en groenten en een fruitsalade met yoghurt en platte kaas klaarmaken.

kavwevelgemkoken.jpg


Deelnemers aan de cursus zijn zo’n 30 vooral jonge vrouwen, sommigen zijn pas lid van KAV. Jeannine Braeckevelt en Veerle Tesse van de KAV-kern staan in voor de organisatie, Denise Slabbinck is lesgeefster. 
Jeannine: “We zochten naar een KAV-activiteit die ook jonge mensen kon behoren, en met succes!” Veerle Tesse: “We hebben de grote groep ingedeeld in vier tafels. Elke tafel maakt een gerecht en men schuift door: nu eens maakt men de soep, dan eens het voorgerecht, enz. Maar belangrijk vooral is het samenzijn. Nieuwe mensen leren kennen. De gezellige sfeer.”
Enkele deelnemers beamen. Sanne: “Dit is mijn eerste jaar in KAV, en ’t is meteen leuk.” Marlies: “Je kookt, verdeelt het werk, in een andere sfeer, vrouwen ondereen.” Ine: “En je leert om niet altijd patatten klaar te maken, maar ook leuke voor als er eens volk komt.” Ook de dochter van KAV-kernlid Jeannine volgt de cursus, en heeft haar vriendin meegebracht. “’t Is geestig, met je vriendinnen, en je leert altijd bij.” “En smaakt het, is alles genoeg gekruid,” vraagt de lesgeefster, “meneer?” “Voor mij is dat perfect, dank je wel!”

Dominique Coopman 

kavwevelgemkokenstart.jpg
Marlies, Ine en Sanne proeven de kipfilet met honing-glazuur en geitenkaas, de rijst met groene kruiden en Pijnboompitjes en de vinaigrette met rozemarijn (uit boek ‘Koken voor starters’, pag. 135)

Cursus ‘koken voor starters’ in Roeselare

Lanceeravond 13 november 2008 om 19u30: receptie met snelle hapjes en voorstelling van de cursus. Deelname is gratis.

Culinaire cursus

kokenvoorstarters.jpgDe cursus laat minder ervaren keukenprinsen en -prinsessen uitpakken met culinaire favorieten en eigentijdse varianten op klassiekers.
Vijf lessen van 3 uur op 20, 27 november 2008, 4, 11, 18 december 2008, telkens om 19u30.
Prijs: 20 euro voor 5 lessen (de ingrediënten worden de avond zelf verrekend onder de deelnemers, ongeveer 4 euro).
Locatie: Opleidingskeuken VISO, Dr. Delbekestraat 24, 8800 Roeselare

Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tel. 051/26.47.60
Initiatief is zowel toegankelijk voor mannen als vrouwen.

 

Publicaties

 
 beweging net sponsorbanner